FG as-a-service

Een externe Functionaris voor de gegevensbescherming

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Voor organisaties die persoonsgegevens opslaan betekent de verordening meer verantwoordelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld verplicht zijn om een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Hiervoor kunt u Moja Rada inschakelen, namelijk als externe FG. Oftewel: FG as-a-service.

Wat is een FG?

FG staat zoals gezegd voor Functionaris voor de gegevensbescherming. Deze persoon houdt actief toezicht op de toepassing en naleving van de AVG in uw organisatie. Een FG kan iemand uit uw organisatie zijn, maar ook een externe professional – zoals Moja Rada. Een FG moet altijd namens uw organisatie bij de Autoriteit Persoonsgegevens worden aangemeld. Heeft de autoriteit vragen over het naleven van de AVG in uw organisatie, dan is de FG namelijk contactpersoon.

Is uw organisatie verplicht om een FG aan te stellen?

Op grond van artikel 37 van de AVG is een FG in drie situaties verplicht. Uw organisatie moet een FG aanstellen wanneer…

  • U een overheidsinstantie of publieke organisatie bent, ongeacht het type gegevens dat u verwerkt.
  • Uw organisatie op grote schaal individuen volgt, bijvoorbeeld profilering van mensen voor het maken van risico-inschattingen, via cameratoezicht of door monitoring van iemands gezondheid via wearables.
  • U op grote schaal bijzondere persoonsgegevens verwerkt, denk aan gegevens over iemands gezondheid, ras, politieke opvatting, geloofsovertuiging of strafrechtelijke verleden.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om vrijwillig een FG aan te stellen. Een slimme keuze, omdat u op deze manier zeker weet dat de AVG binnen uw organisatie goed nageleefd wordt.

Moja Rada als externe Functionaris voor de gegevensbescherming

Klink FG as-a-service u goed in de oren? Bent u op zoek naar een externe Functionaris voor de gegevensbescherming die u inhoudelijk maar bovenal praktisch kan adviseren over de verplichtingen die uw organisatie op grond van de AVG? Iemand die natuurlijk ook staat ingeschreven bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Functionarissen voor Gegevensbescherming (NGFG)? Wellicht is Moja Rada voor u de juiste keuze. Al verschillende organisaties gingen u voor. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact

Moja Rada uit Wierden, Overijssel, is in handen van Henk van Leussen. “Met meer dan 25 jaar ervaring in IT- en projectmanagement heb ik mij bewezen als een deskundig onderzoeker en probleemoplosser. Ik heb een innovatieve visie op verandering, een sterk analytisch vermogen en kan en durf out-of-the-box te denken.”

Een connectie maken op LinkedIn

Aangesloten bij

NGFG logo

Uw naam (verplicht)

Uw bedrijfsnaam

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Moja Rada

Henk van Leussen

Stoppelland 79
7641 KN Wierden

06 – 20 44 13 48
info@mojarada.nl
www.mojarada.nl

KvK: 64042766

De algemene voorwaarden van Moja Rada zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.